Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».

«Церква дивиться на це, як на залежність людини від гріха. Це раби гріха. Наприклад, фанати – це духовно уражені люди», – зазначив Філарет.

«Ви подивіться на нього. Він несамовитий, кричить, Бог знає, що робить. Може розумна людина допускати таке? Не може. А якщо вона допускає, то цією людиною керують інші почуття – гріховні. Вона не може позбавитися від цих гріховних почуттів. А раз не може, то вона стає рабом цих почуттів», – вважає предстоятель УПЦ КП.

На ремарку, чи може вболівальник одного дня піти на футбол, а наступного – в церкву, Філарет зазначив: «Може, якщо буде спокійно дивитися».

«Бо змагання, не футбольні, звичайно, були і в часи святих апостолів. Апостол Павло часто приводив приклади змагання на різних заходах для того, щоб і ми так змагалися в духовному житті. Тобто він ці змагання не відкидав», – каже патріарх.

«Самі змагання не мають нічого поганого, але змагатися треба у доброму. Змагатись у спорті – це змагатись за здоров'я. Це позитивно. А коли змагання приводить до душевного розстройства, то це вже зло. І це ми не благословляємо».

На запитання, чи дивиться він сам футбол, патріарх відповів заперечно.

Чемпіонат світу з футболу 2018 року має пройти в Росії з 14 червня по 15 липня.

Сьогодні «Вголос» також писав, що Предстоятель Української Православної Церкви Київського патріархату Філарет заявив, що гей може бути християнином, «але християнином по назві. Бо в дійсності християнин не повинен цього робити».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ