Нардеп від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко вважає закон про люстрацію важливим із символічного погляду.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

Насправді цей закон не є ідеальним і повною мірою він не працює. Згідно із законом про очищення влади, нинішній голова Адміністрації президента Андрій Богдан не мав би обіймати таку посаду. Він теж підпадає під люстрацію, але був призначений усупереч цьому.

З іншого боку, цей закон має політично-символічний сенс, який дуже заважає реваншистським силам. Закон про люстрацію є одним із головних здобутків Революції гідності, навіть попри свої недосконалості. Попередній парламент прийняв закон про очищення влади, проте не той варіант, який пропонувала «Свобода». Цей закон дає змогу покладати політичну відповідальність за їхні дії на плечі всієї банди Януковича, яка правила Україною. Це є основною причиною, чому вони зараз хочуть цей закон скасувати.

Цікаво, що рішення Конституційного Суду України неможливо оскаржувати чи подавати апеляції, це суперечить законам нашої держави. Рішення цього суду є остаточними і не підлягають переглядам. Саме тому так важливо, що сьогодні були проведені публічні акції і в такий спосіб ми показали, що Конституційний Суд не мав права скасовувати закон про люстрацію. Якби КСУ скасував дію цього закону, то я вважаю, що реакція суспільства була б адекватною до такого рішення.

Як писав «Вголос», об’єднані націоналісти ВО «Свобода» пікетують Конституційний Суд України, щоб захистити закони про люстрацію та декомунізацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ