Американські військові відправили два стратегічних бомбардувальники до узбережжя Корейського півострова після того, як президент Дональд Трамп зустрівся з вищими посадовцями міноборони, щоб обговорити способи реагування на загрози з боку Північної Кореї, повідомило інформагентство Reuters.

Обидва літака американських сил B-1B супроводжувалися двома винищувачами F-15K з Південної Кореї після того, як вони залишили свою базу на острові Гуам.

При цьому зазначається, що американські літаки виконують місію в умовах підвищеної напруженості між Сполученими Штатами і Північною Кореєю через погрози з боку лідерів у Вашингтоні і Пхеньяні.

Північна Корея не припиняє провокативної поведінки в порушення міжнародних резолюцій. Останніми тижнями КНДР випустила дві балістичних ракети, які пролетіли над територією Японії, та провела шостий ядерний тест.

У зв'язку з цим Сполучені Штати висловлюють занепокоєння щодо загрози їхнім союзникам у регіоні – Японії і Південній Кореї. Крім того, останні випробування Пхеньяна свідчать про можливу наявність у нього технологій запускати балістичні ракети, які зможуть досягти континентальної території Сполучених Штатів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ