Про це пише «Європейська правда» з посиланням на видання «Genova24».

Регіональний секретар «Ліги Півночі», що була автором ініціативи, Едоардо Ріксі заявив, що за резолюцію проголосували всі присутні на засіданні депутати, зокрема і представники правоцентристської більшості.

«Одноголосне схвалення нашої резолюції регіональною радою Лігурії дає додаткової сили нашому регіону у боротьбі з абсурдністю санкційного режиму проти РФ, від якого страждають наші підприємства малого та середнього бізнесу», – сказав Ріксі.

Прийнята резолюція уповноважує раду Лігурії активніше працювати з урядом, парламентом та європейськими інституціями з метою перегляду відносин між ЄС і Росією, просувати створення комітету, який вимагатиме скасувати санкції, заохочувати італійський уряд засудити політику ЄС щодо невизнання анексії Криму.

Як відомо, 18 травня регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції, підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Міністерство закордонних справ Італії після резолюції Венето підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання мінських угод.

ІА "Вголос": НОВИНИ