Містобудівні умови та обмеження забудовнику затвердили сьогодні, 15 вересня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Забудовником даного комплексу є Тарас Ярославович Барщовський. Ймовірно, через співпадіння у ініціалах, забудовником є засновник Групи компаній T.B. Fruit, яка займається вирощуванням, переробкою та перевезенням сировини, яку понад 30 країн світу використовують для виготовлення соків, смузі, пюре та інших продуктів.

Як йдеться у містобудівних умовах та обмеженнях, на місці колишнього кінотеатру забудовник побудує п’ять будинків: будинок № 1 – 10 поверхів; будинок № 2 –20 поверхів; будинок № 3 – 7 поверхів; будинок № 4 – 6 поверхів; будинок № 5 – 2 поверхи.

На діянці, площею 0,6459 га планується будівля змішаного використання: з житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення при умові поверхового розділення різноманітних видів використання.

«У цьому комплексі буде приблизно 200 паркомісць, діятимуть чотири кінотеатри, дитячий центр і торгові приміщення. Буде три поверхи офісних приміщень, все решта – житло», – зазначив під час засідання виконкому головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Як зазначив Чаплінський, усі паркомісця у даному комплексі будуть платними. Головний архітектор міста на зауваження, що таким чином власникам квартир доведеться ще і купляти місця для автомобілів, зазначив, що це добре, оскільки він взагалі хоче обмежувати кількість автомобілів у місті. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ