Щоб дізнатися бодай щось про колись найріднішу людину українка Тетяна та американка Джулія залучили приватних детективів, ідеться в сюжеті ТСН

До 13 років Джулія була Юлією Кулініч, а тепер їй 26 і вона живе в Америці. Вона важко розмовляє рідною мовою, але добре пам’ятає своє дитинство у сиротинці на Донеччині. Прийомні батьки Джон та Леслі вивезли Юлю з України підлітком. Серед дитячих скарбів досі зберігся невідправлений лист до рідної мами, яку дівчина навіть не пам’ятає.

В інтернаті будь-яка інформація про її родину не розголошувалася, а дівчинка таємницю розкрила сама: у 10 років побачила папку зі своїм прізвищем і прочитала, що в неї є старша сестра Таня, яка живе в іншому інтернаті на Донбасі. Сестер, попри заборону, чомусь розлучили. «Моя вихователька Галина – я її дуже любила. Вона була неймовірною вихователькою. Я кажу їй: у мене є сестра, будь ласка, купіть мені марку! Вона купила мені марку, ми написали листа моїй сестрі, це був мій перший лист до сестри», - розповіла Джулія.

Тані Кулініч зараз 30, вона має 6-річного сина, якого виховує сама. Працює нянею у дитсадку, живе в Маріуполі. Згадує, що 2005-го вже була повнолітньою і сама дала дозвіл на те, щоб молодшу сестру забрали в Америку. Після цього сестри втратили зв'язок майже на 10 років, а вдруге Юля-Джулія розшукала Таню, коли на Донбасі почалася війна. І буквально взяла над старшою сестрою опіку: знімає квартиру в Маріуполі, дає гроші на життя та щоліта прилітає в гості. Водночас таємне минуле мучить їх обох – разом дівчата вирішили знайти свою матір після того, як 23 роки тому вона їх покинула.

Джулія через Інтернет знайшла в Києві міжнародну асоціацію розслідувачів та експертів з кризових ситуацій і відправила їм лист з проханням знайти маму. Розслідування стало для детективів сенсаційним – його називають унікальним випадком.

ІА "Вголос": НОВИНИ