В Україні передали до суду справу двох колишніх командирів львівського «Беркута». Їх звинувачують у причетності до вбивств активістів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження стосовно колишнього командира Львівського батальйону міліції особливого призначення «Беркут» та помічника начальника штабу цього підрозділу.

Затримані майже рік тому ексберкутівці підозрювалися в організації вбивств учасників масових акцій протесту в центрі Києва. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Як встановило слідство, 18 лютого 2014 року вони безпосередньо сприяли вбивству трьох активістів, заподіянню тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості понад 100 учасникам акції протесту, зокрема 10-м - вогнепальні поранення.

Командир львівського «Беркуту» віддав наказ своїм підлеглим отримати набої зі свинцевою картеччю, спорядити їх у помпові рушниці та вести невибіркову стрілянину по активістах, доки ця картеч не закінчиться.

Командир батальйону має громадянство РФ.

Наразі його позбавили українського громадянства, заарештували майно, як і майно помічника начальника штабу, для відшкодування збитків, завданих злочином.

Внаслідок протистояння на Майдані загинули 107 протестувальників та 13 міліціонерів.

Підозри щодо причетності до вбивств здебільшого було висунуто співробітникам розформованого нині спецпідрозділу МВС «Беркут».

ІА "Вголос": НОВИНИ