Першими «двохсотбальниками» у Львівській області, тобто випускниками шкіл, які склали зовнішнє незалежне тестування на максимально високий бал, стали Ірина Суховерська з Львівського фізико-математичного ліцею та Назар Шнайдер з ліцею імені Богдана Лепкого Дрогобицької міської ради.

Обдва школярі за свої успіхи отримають грошові премії від міськрад Львова та Дрогобича.
«Міськрада Дрогобича виплатить Назарові Шнайдерові 4 тисячі гривень. Це дуже хороший наш випускник. Він вчився на відмінно з першого класу. І після закінчення школи отримає золоту медаль. Поки що Назар ще не вирішив, куди піде далі вчитися. Але ми думаємо, що він піде в медицину», - розповів «Вголосу» директор ліцею імені Богдана Лепкого Дрогобицької міської ради Іван Лепкий.
Трохи більше, 5 тисяч гривень, виплатять львів’янці Ірині Суховерській.

Нагадаємо, що тестування з хімії майбутні абітурієнти складали 21 травня. Наступні результати, на які очікують випускники, - з англійської мови.

«Сьогодні вже почали перевіряти роботи. І за кілька днів можемо очікувати нових «двохсотбальників», - сказала директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

На тестування з фізики прийшли не всі

Окрім того, сьогодні відбулося тестування з фізики. З 2105 осіб, які зареєструвалися на ЗНО з фізики у Львівській області, сьогодні прийшли складати тести 1603. Явка стіновить понад 76 відсотків. Для абітурієнтів було підготовлено 9 пунктів тестування – у Львові та Дрогобичі.
«Більшість учнів, які писали тестування – це юнаки. Їх було близько 90 відсотків. Дівчат було дуже мало. У деяких аудиторіях сиділо по одній-дві дівчині», - зауважила Лариса Середяк.
Також директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти звернула увагу на те, що чи не для всіх випускників, які сьогодні складали фізику, це було вже четверте, заключне тестування.

«У всіх на сертифікатах було по чотири печатки. Отже ці юнаки та дівчата серйозно поставилися як до вибору майбутньої професії, так і до підготовки до ЗНО. Я їм навіть подякувала за це», - каже вона.

Водночас тестування з історії проігнорувало майже сім тисяч учнів. Причиною цього стало скасування державної підсумкової атестації.

«Зареєструвалося на ЗНО з історії 21 318 осіб. Ми підготували для них 88 пунктів тестування. А явка склала всього лише 68  відсотків», - поскаржилася Лариса Середяк.

Також під час тестування з історії викладачі виявили паперові шпаргалки.

ІА "Вголос": НОВИНИ