Одразу двоє українців стали претендентами на Мемоморіальну премію Астрід Ліндґрен, яку вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури.

Про це йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1».

Цього року до довгого переліку претендентів на нагороду потрапили і українські – письменниця Зірка Мензатюк та художник Кость Лавро. Зірка Мензатюк – авторка близько 20 дитячих та підліткових книжок, серед яких «Макове князювання» та «Таємниця козацької шаблі». Вона вже є лауреатом українських літературних премій, а також  міжнародного літературного конкурсу у США. 

Кость Лавро відомий оформленням дитячих книг. Його вже класичні зайчики й котики стали улюбленими образами сотень тисяч дітей. Права на графіку Лавра придбали відомі світові видавництва з США, Швейцарії та Франції.

Міжнародну премію пам'яті Астрід Ліндґрен вручають з 2002 року. Це одна з найбільш авторитетних міжнародних нагород у галузі літератури для дітей та підлітків. Цього року на премію претендують 235 кандидатів із 60 країн світу. Призовий фонд становить 5 мільйонів шведських крон. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ