Про це розповіли їх друзі та родичі, повідомляє  ТСН.

Повідомляється, що зникли 25-річний Олександр Бабинець та 28-річний Сергій Велєв.

«Вони більше хотіли до Грузії потрапити, з місцевою кухнею познайомитися, тому що вони – працівники ресторанної сфери», – розповіла Олена, мама Олександра.

Під час подорожі у хлопців майже не було з собою грошей, але кожні три дні вони виходили на зв'язок. Орієнтовно 30 вересня Олександр та Сергій залишилися Грузію, і попрямували додому коротким шляхом – через Кабардино-Балкарію, Ставропольський і Краснодарський край РФ.

Зі слів Олени, вони планували в'їхати до Харківської області України через російський Бєлгород, проїхавши Ростов-на-Дону.

Саме там українці останній раз і вийшли на зв'язок. Ніч проти 7 жовтня вони провели у наметі, який вони возили з собою. Ранком мамі від Олександра надійшло повідомлення: «Прокинулися, будемо снідати й рухатися далі».

Це було поблизу населеного пункту Павловська – син скинув їх геолокацію. До вечора 7 жовтня хлопці майже дісталися Ростова-на-Дону. Близько 18 години Олександр скинув мамі ще одну геолокацію. Це було останнє повідомлення.

Жінка повідомила, що звернулася до місцевої поліції та у посольство України в Росії. Слідча Вікторія Данова, яка веде справу, повідомила, що наразі вони очікують на копію закордонного паспорта Олександра з райвідділу ДМС. Відтак вони зможуть подати хлопця у міжнародний розшук. На копію чекають протягом 1-2 днів, після чого до відділення Інтерполу в Дніпрі направлять запит.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ