Про це повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

Оголошено підозру 2 особам, один з яких є уродженцем Іркутської області Росії, у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч.2 ст. 438 КК України.

Ці особи виконували функції керівників підрозділів артилерії у складі «6 окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова», що входить до складу незаконного збройного формування у структурі терористичної організації «ЛНР».

Під час досудового розслідування встановлено, що бойовикам доручили здійснення збройного опору силам АТО, проведення артилерійських обстрілів мирного населення на території міста Попасна та Попаснянського району.

У результаті зазначених злочинних дій вказаних громадян та їх співучасників загинуло 11 цивільних осіб, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 9 цивільних осіб, пошкоджено та зруйновано 41 житловий будинок та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

У прокуратурі підкреслили, що за скоєння цих злочинів передбачений максимальний термін покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ