До суду скеровано обвинувальний акт відносно помічника начальника Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області та начальника сектору превенції одного з відділів поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Як повідомляють у Держбюро розслідувань, правоохоронці обвинувачуються в одержані неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали у місті Мелітополі.

«Слідством встановлено, що у грудні 2019 року помічнику начальника, який на той час займав посаду начальника одного з відділень поліції в Запорізькій області, стало відомо про те, що шахраї намагалася заволодіти житловим будинком, розташованим на березі Азовського моря, для його подальшого продажу. Через це у нього виник умисел у одержанні неправомірної вигоди від шахраїв. Для цього правоохоронець залучив свого підлеглого, з яким вони розробили схему одержання хабара. Правоохоронці не перешкоджали діяльності злочинної групи, за що їм мали сплатити частину грошових коштів, отриманих від реалізації майна», – зазначають у ДБР.

Правоохоронців було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі грошових коштів в сумі 3 800 доларів США.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як відомо, cправу щодо «плівок Єрмака» передали із НАБУ до Нацполіції, бо жоден із фігурантів плівок з братом глави ОП Денисом Єрмаком не захотів писати заяви про злочин.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ