Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Уже в Москві моєму підзахисному представники Росії наполегливо запропонували написати прохання про помилування, що він і зробив. Він написав прохання без визнання провини», – сказав у понеділок адвокат Олександр Попков, який представляє інтереси Афанасьєва.

За словами захисника, написати звернення до президента з проханням про помилування Афанасьєву запропонували «для спрощення процедури передачі в Україну». Геннадій Афанасьєв проходив у справі про створення на території Криму терористичної організації, його засудили в Росії торік на сім років колонії суворого режиму як імовірного спільника українського кінорежисера Олега Сенцова.

Сенцова російський суд у серпні 2015 року засудив на 20 років колонії суворого режиму за створення на території Криму терористичного угруповання.

Солошенка визнали винним у шпигунстві в жовтні 2015 року. Мосміськсуд засудив колишнього гендиректора держпідприємства «Виробниче об'єднання «Зоря» (Полтава) до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Раніше Президент України Петро Порошенко повідомив про ймовірність швидкого звільнення Афанасьєва і Солошенка.

Як повідомляв «Вголос», на початку квітня Україна скерувала запит щодо передачі українських політв’язнів Олега Сенцова, Олександра Кальченка Геннадія Афанасьєва та 73-річного Юрія Солошенка

ІА "Вголос": НОВИНИ