Так він прокоментував призначення Анастасії Дєєвої заступником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Анни Клинчук головним люстратором країни. При тому він зазначає, що кожне покоління має мати "своїх героїв", але теперішні герої цього не розуміють.

Нещодавня новина надихнула і мене написати пару слів про них.

От ви кажете - молоденьких дівчат у нас в уряд набирають. А я думаю, що це нарешті почалась спеціальна державна програма “діти-герої”. В рамках загальної кампанії із підняття духу у молодшого покоління.

Раніше ж як - приносиш додому зі школи двійку, а тобі кажуть - “Ех ти, он в твої роки Александр Македонський армією командував, а ти двійки приносиш”.

Або підбивають тебе дружбани в селі йти яблука в колгоспний сад красти, а ти боїшся. А вони тобі кажуть - “Ех ти, он в твої роки Зоя Космодем’янська в космос літала, а ти в якийсь садок не можеш через паркан залізти!”

І ось, тепер нарешті маємо нові взірці для підростаючого покоління. Тепер знову є на кого кивати своїм дітям - “Ех ти, лузер, кажеш, шо після універу тебе на роботу не беруть, бо досвіду немає? А он в твої роки Ганна Калинчук без ніякої особливої компетенції вже перевертнів у владі люструє!”.

Або - “Ех ти, он у твої роки Настя Дєєва вже цілу країну євроінтегрує, а ти боїшся в Італію їхати, за старічками доглядати!”

Ну а як же ж - кожне покоління має мати своїх героїв.

І влада це розуміє. Тільки самі герої щось не дуже розуміють. Настя Дєєва чомусь публічну увагу до себе кокетливо називає "цькуванням". Ну не знаю, коли вчорашня випускниця очолює відділ міністерства – як тут стримати свій інтерес до такої героїчної постаті? Це ж наш новий Котигорошко! А ще коли ця постать сама ж викладає в мережу такі гарні фотографії…

Від слави, як то кажуть, не втечеш!

 

ІА "Вголос": НОВИНИ