[media=139335,139336,139337,139338] 

Реалізацію відповідного трирічного проекту під назвою «Ковбойки: Український дикий захід», який частково фінансується за кошти ЄС, в області розпочали на початку травня. Загальний бюджет проекту – 1,1 млн євро.

Про це «Вголосу» розповів програмний координатор проекту Ігор Назар.  

За його словами, на території площею 6,6 га спорудять готель,  ресторан, конференц-зал, приміщення для літніх дитячих таборів та інші об'єкти інфраструктури. Також міні-пекарню та сироварню, теплиці та пасіки.

«Розроблять і туристичні маршрути: історичний, пригодницький та гастрономічний. Туристів, зокрема кататимуть на стилізованих бричках. Планують розвивати і зимовий відпочинок», додав він. – Також хочемо розробити та зареєструвати місцеву торгову марку «COWBOYky», створити дизайн бренду, організувати маркетингову кампанію з метою приваблення туристів до громади».

Також Ігор Назар зазначив, що родзинкою проекту буде стилізований під американський Дикий захід паровий локомотив, що доставлятиме туристів із Самбора до місця призначення у Нове Місто.

Планують залучати і місцеве населення до виробництва та постачання продукції, необхідної для туристичного сектору: продукти харчування (овочі, фрукти, м'ясо-молочна продукція); постачання молока для сироварні.

Також відкриють Школу місцевого економічного розвитку, що стане платформою для підготовки осіб, які будуть зайняті у туристичному, а також інших суміжних секторах. У межах туристичного містечка планують створити не менш як 50 нових робочих місць.

Зазначимо, проект «COWBOYky: Український дикий захід» реалізується Новоміською сільською радою у партнерстві із Західноукраїнським ресурсним центром, за фінансової підтримки Європейського Союзу у межах ініціативи «Мери за економічне зростання».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ