Ігровий день розпочався в Дніпрі  «Дніпро» приймало «Сталь» з Кам'янського. Перший тайм пройшов в спокійному темпі з невеликою перевагою господарів поля. Основні події гри відбулися у другій половині матчу. На 60-й хвилині у штрафному майданчику «Сталі» не по правилах був зупинений Польовий, а Блізніченко з 11-метрової позначки чітко виконав вирок.

Під кінець тайму гості зуміли вирівняти становище у рахунку - Комваліус скористався плутаниною у штрафному «Дніпра» і головою спрямував м'яч у ворота Шеліхова.

«Динамо» здобуло другу поспіль перемогу на старті нового чемпіонату, обігравши у Львові «Карпати». Підопічні Сергія Реброва виявилися на голову вище по класу і майстерності своїх опонентів і втілили свою перевагу у два забитих м'ячі – дубль на свій рахунок записав Андрій Ярмоленко.

В Олександрії зустрілися представники України в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Місцева команда, яка проводила матч проти «Хайдука» на домашньому стадіоні, на відміну від полтавців, які грали з «Локомотивом» на виїзді, розпочали матч активніше і вже під кінець чверті години гри повели з рахунком 2:0. Спочатку Старенький після пасу Путраша вивів підопічних Володимира Шарана вперед, а потім Запорожан з пенальті подвоїв перевагу своєї команди.

До перерви команди встигли обмінятися голами - на результативний удар Коломойця відповів майстерним виконанням штрафного удару Грицук.

У другому таймі «Ворскла» завдяки голу Хльобаса впритул наблизилася до того, щоб вивезти очки з Олександрії, але вирішального кроку до кінця гри так і не зробила.

Після двох зіграних матчів на рахунку обох команд по одній перемозі та одній поразці.

Прем’єр-ліга. 2 тур

«Дніпро» - «Сталь» 1:1

Голи: Блізніченко, 60 (з пенальті) - Комваліус, 78

«Дніпро»: Шеліхов - Лучкевич, Сваток, Чеберячко, Польовий - Кравченко, Когут (Кочергін, 65), Політило - Вакулко, Баланюк (Адамюк, 89), Блізніченко

«Сталь»: Паньків - Пашаєв, Іщенко, Стаменкович, Воронін – Мисик (Е. Малакян, 37), Карасюк - Васін, Каленчук (Довгий, 70), Деул (Р. Малакян, 86) - Комваліус

Попередження: Когут, Лучкевич - Іщенко

Олександрія - Ворскла 3:2

Голи: Старенький, 14, Запорожан, 16 (з пенальті), Грицук, 37 - Коломоєць, 25, Хльобас, 57

Олександрія: Новак - Чеботаєв, Басов, Шендрик, Путраш - Запорожан, Банада - Старенький (Козак, 62), Леонов (Грицук, 28), Цуріков - Паламар (Яремчук, 77)

Ворскла: Шуст - Сапай, Чеснаков, Дитятьєв, Пердута - Зарічнюк (Ребенок, 46), Скляр, Ткачук (Пилявський, 87), Кобахідзе (Бартулович, 81) - Коломоєць, Хльобас

Попередження: Путраш, Старенький, Новак - Скляр, Дитятьєв, Бартулович

«Карпати» - «Динамо» 0:2

Голи: Ярмоленко, 31, 84

«Карпати»: Підківка - Ксьонз, Лобай, Нестеров, Кравець (Грисьо, 69) - Новотрясов, Чачуа - Худоб'як (Заїкін, 90+3), Костевич, Мірошниченко (Маркович, 89) - Бланко-Лещук

«Динамо»: Шовковський - Морозюк, Драгович, Віда, Антунеш - Рибалка - Сидорчук (Гармаш, 80), Буяльський - Ярмоленко, Мораєс (Гладкий, 78), Гонсалес (Громов, 73)

Попередження: Костевич, Ксьонз, Новотрясов, Лобай - Ярмоленко

 

ІА "Вголос": НОВИНИ