[media=151935,151936,151937,151938,151939,151940,151941] 

Про це сьогодні, 19 липня, розповів директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, передає кореспондент «Вголосу».

«Сталася така ситуація, що у кінці 2015 року у МОУ були кошти, які можна було потратити для придбання обладнання на ремонт танка Т-72 (саме цей танк є специфікацією нашого заводу). Він випускався лише на території РФ у часи СРСР. Зараз жодної запчастини до нього в Україні не випускають. Тому коли від МОУ у 2015 році був запит покупки, ми з радістю відгукнулись, оскільки це наша спеціалізація, - розповів Роман Тимків - Я дуже добре усвідомлював, що якщо ці гроші підуть у бюджет, їх вже не повернеш. Враховуючи ситуацію в АТО та мізерної кількості техніки, що була відремонтованою на той момент і знаючи, що ці двигуни нам знадобляться в ремонті, ми брали участь у процедурі закупівлі. Наше підприємство перевірило ці двигуни на стенді. Їх закупили та відклали».

Також він додав: «В акті додаткової перевірки двигунів В-46-6 чітко вказано, що вони  відповідають умовам договору з МОУ. Також відповідно до висновків Львівської торгово-промислової палати, їх закупили за нижчою ціною, ніж на ринку на той час.

Дії НАБУ щодо свого затримання, коментувати не захотів. «Сталося, як сталося. Хотів  висловити лише свою точку зору та точку зору працівників держпідприємства».

Також Роман Тимків запевнив, що при бажанні можна здійснити ще одну перевірку, залучивши спільну комісію за участі представників військової прокуратури та представника замовника.

Як раніше писав «Вголос», очільник Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, якого нещодавно затримали за підозрою у розкраданні 28,5 млн грн, не згоден із думкою слідчих і вважає, що став жертвою.

«Я зіткнувся з такою ситуацією, що став об'єктом кримінального провадження, – сказав Роман Тимків під час прес-конференції. – Я вважаю, що ні я, ані члени моєї команди жодних збитків державі не завдали. Наше підприємство виконало завдання перед Міноборони на 100%. І лише 4 двигуни підлягають заміні. Ми готові замінити ці чотири несправні двигуни, як тільки знімуть арешт».

ІА "Вголос": НОВИНИ