Наступні кроки з подолання корупції в Україні мають включати розширення повноважень з переслідування підозрюваних злочинців і розширення можливостей прокуратури висувати звинувачення в антикорупційних судах, підкреслила Лаґард, передає Голос Америки.

«Ситуація в Україні наголошує на нашому більш широкому завданні: домогтися тривалих змін, – сказала Лаґард. – Для цього міжнародні організації, громадянське суспільство та політичні лідери мають діяти спільно. І ми маємо реалістично сприймати швидкість можливого прогресу. Культура та звички, гарні чи погані, не змінюються за день», – зауважила Лаґард.

«Світло – найкраща дезінфекція», – сказала Лаґард словами верховного судді США Луїса Брандайса і оголосила про нові дослідницькі ініціативи з розробки методології для кількісного та якісного аналізу проблеми. Дослідження проводитимуть аналітичний центр Brookings та Міжнародна фінансова корпорація.»

«Щорічно світ втрачає від хабарництва, – що є лише одним з проявів корупції, – між 1,5 та 2 трильйонами доларів – близько 2% світового ВВП. Ці втрати – лише верхівка айсебрга – довгостроковий вплив – набагато більше», – повідомила очільниця МВФ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ