Питання українсько-польської співпраці у їх конкретному вимірі обговорили сьогодні у Львові директор Інституту розвитку міста Андрій Садовий та президент польського міста Перемишля Роберт Хома, ― повідомила „Контекст-медіа” прес-служба Інституту розвитку міста.
З травня Польща стає членом Європейського Союзу. Традиційно це розглядається як певні обмеження (наприклад, візові) для розвитку співпраці. Однак членство Польщі в ЄС надає і нові можливості до поглиблення співпраці. Зокрема, і це питання було обговорене на зустрічі, з’являється нагода використовувати для цього спеціальні фонди ЄС. Президент Перемишля поділився ідеєю отримання коштів з таких фондів, використавши її на конкретні проекти співпраці Львова і Перемишля.
Роберт Хома окремо проінформував про наміри винести проведення традиційного фестивалю „Галичина” за межі Перемишлю і, зокрема, у Львові, попросивши сприяння в реалізації цього наміру.
Зі свого боку, Андрій Садовий запросив президента на цьогорічні урочистості „Галицького лицаря”. „Цей рік в Україні буде проголошено роком Польщі, і візит президента Перемишля можна розглядати прологом до початку цього року”, зазначив Андрій Садовий.
Роберт Хома прибув до Львова з неофіційним візитом на запрошення директора Інституту розвитку міста Андрія Садового.

ІА "Вголос": НОВИНИ