Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла в.о. прес-секретаря прокуратури Львівської області Надія Пиць.

«Даний директор фірми-перевізника сміття підозрюється у заволодінні коштами з міського бюджету, які були призначені для відшкодування додаткових витрат на перевезення та захоронення львівського сміття. Зокрема, у Дніпрі підозрюваним була зареєстрована підставна фірма, з якою його фірма-перевізник сміття уклала договір на захоронення ТВП, проте ця компанія не мала ні свого полігону, ні жодних потужностей для захоронення ТВП.  Прикметно, що підозрюваний директор  фірми-перевізника фіктивну компанію зареєстрував на особу, якій за таку постугу заплатив 2 тисяч грн. Особа, на яку була зареєстрована підставна фірма, у всьому зізналася», - зазначила прес-секретар прокуратури.

«Директор фірми-перевізника львівського сміття підозрюється у вчинені злочину за ч. 4 ст. 191 ККУ. Він заволодів коштами з міського бюджету на суму 600 тис. грн. Також йому інкримінують вчинення закінченого замаху на заволодіння 9 млн грн з міського бюджету Львова», - додала Надія Пиць.

У прокуратурі зазначили, що сьогодні, 14 червня, директору «АВЕ Львів» суд  обрав запобіжний захід: два місяці тримання під вартою з можливістю внесення застави 480 тис. грн.

«Про те, чи прокуратура оскаржуватиме дане рішення чи ні, поки невідомо. Слідчі дії тривають, проводяться експертизи, щоб виявити усіх причетних до вчинення даного злочину», - зазначили у прес-службі прокуратури.

Як писав «Вголос», директора однієї з найбільших львівських компаній, що займається вивозом сміття, затримав суд.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ