Про це йдеться у роз'ясненнях Міносвіти щодо виконання деяких норм згаданого закону.

Зазначається, що місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування більше не будуть призначати і звільняти шкільних вчителів. Натомість директори проводитимуть конкурси, а також призначатимуть та звільнятимуть людей з таких посад.

Самих директорів призначатимуть в результаті проведення конкурсів, однак людей, які наразі обіймають такі посади, звільняти не будуть. Наразі розробляють положення про те, яким чином будуть поводити конкурс на посаду директора.

«Звертаємо також увагу на те, що тимчасова відсутність затвердженого Міністерством зазначеного вище типового положення (наразі розробляється) не зупиняє дію норми Закону щодо призначення керівника закладу загальної середньої освіти на посаду винятково за результатами конкурсного відбору», – написано в листі-роз'ясненні Міносвіти.

Тому директорів державних шкіл мають обирати за результатами конкурсу, проведеного на підставі Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 р. № 827.

ІА "Вголос": НОВИНИ