Зокрема,  до Сполучених Штатів літали директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін (перебуває під санкціями США), директор Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортніков і керівник Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил Росії Ігор Коробов. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на повідомлення в ЗМІ та заяви посадовців протягом останніх днів.

За словами посла Росії в США, Наришкін був на зустрічі-консультації з директором ЦРУ щодо проблеми тероризму й інших питань. Із Майком Помпео також зустрівся керывник ФСБ Росії Бортніков, передає The Washington Post. Про зустрічі Коробова наразі подробиці невідомі.

Посол США у Росії Джон Гантсман в інтерв’ю російській радіостанції «Ехо Москви» зазначив, що Помпео дійсно зустрічався з керівниками російських розвідслужб, але не уточнив, де відбувалися ці зустрічі чи хто ще брав у них участь.

Речник російського посольства у Вашингтоні зустрічі не коментує. Також мовчать у ЦРУ.

Кілька днів тому Помпео в інтерв’ю ВВС заявив, що американські й російські розвідувальні установи співпрацювали, але додав, що Росія далі вважається супротивником.

Директори ЦРУ регулярно зустрічаються і ведуть переговори з російськими колегами з різних питань. Але колишні працівники спецслужби США заявили, що присутність усіх трьох російських посадовців у Вашингтоні одночасно і при цьому під час розслідування можливого втручання Росії в президентську кампанію США 2016 року є «дуже незвичною».

«Я не можу пригадати такого за останні 15 років», – заявив колишній голова місії ЦРУ в Москві Стівен Голл.

Ці візити відбулися за кілька днів до того, як адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила нові дії проти Росії, згідно із законом, ухваленим у Конгресі одноголосно минулого літа.

Служби розвідки США звинувачують російські розвідувальні служби у тому, що вони стоять за кібернападами на політичні партії й активістів США. Зокрема, в офіційному звіті американської розвідки, оприлюдненому в січні 2017 року, сказано, що російські ФСБ і ГРУ контролювали хакерську і пропагандистську кампанії, спрямовані на вибори в США 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ