УЄФА дискваліфікувала на 12 місяців одного з провідних футболістів «Аякса» - воротаря Андре Онана. Про це повідомляється на офіційному сайті клубу.

Відомо, що 24-річний камерунець провалив допінг-тест. У крові Онана знайшли «Фуросемід» - це заборонений препарат для спортсменів.

Голкіпер пояснив, що випадково взяв таблетку дружини, оскільки погано себе почував. Під час винесення рішення контрольно-дисциплінарний комітет взяв це до уваги. В УЄФА зазначили, що кожен спортсмен повинен ретельно стежити за власним здоров’ям та речовинами, які потрапляють в організм.

Гендиректор «Аякса» Едвін ван дер Сар зазначив, що амстердамський клуб подасть апеляцію, щоб покарання змінили на умовне. Ван дер Сар додав, що Онана не намагався покращити результати на полі, а прийняв препарат випадково.

Андре Онана – вихованець іспанської «Барселони». Професійну кар’єру в 2015 році він розпочав у «Аяксі». Онана брав учать у матчі фіналу ЛЄ в 2017 році, а також зумів пробитись із «Аяксом» до 1/2 фіналу Ліги чемпіонів.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ