Про це повідомляється на сайті Європейського мовного союзу (EBU).

«Белтелерадиокомпанія» буде обслуговувати 16-й Дитячий музичний конкурс «Євробачення» в Мінську в 2018 році», — йдеться в повідомленні.

Щоб забезпечити довговічність проведення Конкурсу і дозволити більше часу підготувати подію, Керівна група JESC вирішила вилучити положення в правилах, які надали переможцю можливість проведення конкурсу. Раніше в цьому році членам ЄБУ було надано можливість подати заявку на прийом до ЄЕСК 2018 року, і заявка БТРК була визнана найкращою.

Це буде другий раз, коли Конкурс відбудеться в Мінську після проведення хостингу БТРК у столиці Білорусі в 2010 році.

Білорусь брала участь у кожному дитячому пісенному конкурсі «Євробачення», оскільки конкурс був створений у 2003 році. Країна має дуже успішний рекорд, вигравши в 2005 році разом з Ксенією Ситнік та 2007 роком з Олексієм Жигалковичем.

Джон Ола Сенд, керівник відділу Live Events EBU, сказав: «Зміна правил, щоб дозволити хост для вибору конкурсу наступного року і не тільки надає організатору приймаючої сторони більше часу для підготовки, що є важливим, а й захищає майбутнє молодшого Пісенного конкурсу «Євробачення».

Тим часом, приймаюча телекомпанія цього року GPB Грузії продовжує підготовку та незабаром надасть додаткову інформацію про продажі квитків.

Пісенний конкурс дитячого Євробачення 2017 відбудеться в Олімпійському палаці в Тбілісі в неділю, 26 листопада, о 16:00.

Як відомо, переможцем українського нацвідбору стала фіналістка телевізійного шоу «Голос. Діти» Анастасія Багінська з піснею «Не зупиняй». 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ