Таке рішення було прийняте на засіданні сесії Дрогобицької міської ради, яке відбулося 27 вересня, інформує прес-служба ЛОДА.

Символічно, що така подія відбулася в рік, проголошений Львівською обласною радою Роком Івана Боберського на його малій батьківщині. Нещодавно минуло 140 років від дня народження педагога, фундатора, теоретика і практика української фізичної культури, організатора сокільсько-січового руху, автора підручників з фізичного виховання молоді, уродженця Дрогобиччини, професора Івана Боберського.

Сьогодні в освітянській ДЮСШ імені Івана Боберського (директор Іван Якович Файчак) у спортивних секціях з баскетболу, легкої атлетики, плавання, футболу, настільного тенісу, спортивної акробатики та шахів займаються майже 800 юних дрогобиччан з якими працюють 32 тренери.

Відповідно до рішення Львівської обласної ради від 23 листопада 2012 року № 652 «Про проголошення 2013 року Роком видатного діяча української національної фізичної культури Івана Боберського» голова Львівської обласної державної адміністрації В. Шемчук підписав розпорядження № 156/0/5-13 про проведення у 2013 році заходів з відзначення 140-ї річниці від дня народження професора Івана Боберського, якими передбачено присвоєння імені Івана Боберського, окрім ДЮСШ у м. Дрогобичі, ще загальноосвітній школі в с.Доброгостів у Дрогобицькому районі та Львівському державному університету фізичної культури.

ІА "Вголос": НОВИНИ