Відповідне відео із засідання військового кабінету РНБО опублікував прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, повідомляє «112 Україна».

«Під час подій, які сталися у Сватовому, я хотів би нагадати, що був звільнений заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Володимир Хижий, були притягнуті до відповідальності шість генералів і 46 офіцерів, їм оголошено службову невідповідність», – сказав Полторак.

Масштабнішими були покарання за вибухи в Балаклії – тоді до дисциплінарної відповідальності притягнуто близько 80 осіб. Крім того, після з'ясування всіх обставин проведено різні заходи покарання, починаючи від звільнення і закінчуючи зняттям з посади і зниженням посад.

Щодо вибухів на складах у Маріуполі, то про них Полторак має доповісти Президенту України про результати розслідування та підготувати пропозиції щодо притягнення до відповідальності винних посадових осіб.

Як писав «Вголос», у Калинівці, що за 20 км від Вінниці, здійснили атаку на найбільший склад боєприпасів ЗСУ – 1000 га, вщент забитих боєприпасами різних типів.

Постраждали щонайменше дві особи, горіло 4 будинки. Із зони ризику евакуйовано вже понад 30 тисяч людей.

На цей момент слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу Збройних сил України в Калинівці Вінницька області. Конкретні версії слідства у повідомленні Генпрокуратури не перераховуються. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ