Таку пораду українським політикам дав Майкл Карпентер, екс-заступник помічника глави Пентагону з питань України та Євразії в адміністрації Барака Обами, а нині директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті.

«Генеральний прокурор України Юрій Луценко каже, що відпочинок на курорті «Four Seasons» на Сейшельських островах є «чимось, що собі може дозволити типовий українець середнього класу». Це може стати прекрасним виборчим слоганом», – пише Карпентер у Facebook.

 

 

 

Як відомо, Майкл Карпентер є одним із найактивніших коментаторів нинішніх подій в Україні. У січні він заявив, що наступник кроком на підтримку України (після надання адміністрацією Трампа протитанкової зброї Києву) могло б стати створення Заходом інвестиційного фонду із західним менеджментом, як інструмент для підтримки глибших антикорупційних реформ.

Коментує слова Луценка і Алекс Кокчаров, експерт з оцінки ризиків в аналітичний компанії IHS Markit у Лондоні:

«Диву даєшся, наскільки ці люди відірвані від реальності», – пише Кокчаров щодо слів Луценка про можливості українського середнього класу.

 

 

 

Також коментатори оцінили і слова Луценка про те, що саме подарунок від сина зробив можливою коштовну мандрівку.

«Ну хіба не диво, яких успіхів у цій частині світу досягають сини та доньки впливових політиків. Ці успіхи неспівмірні із тим, що могла би дати звичайна сумлінна праця та бізнес-інстинкти. І чого б це так відбувалось?» – пише Ерік Карл Гонц, менеджер програм Євразії у Center for International Private Enterprise (США).

 

 

 

«Звичайна середня заробітна платня на рік у Києві, а це найбільша в Україні, приблизно $3700. Тож звичайному киянину знадобиться 17 років, щоб відкласти гроші на такий відпочинок для «середнього класу», – зазначив також Гонц.

 

 

 

Як уже повідомлялося, Генеральний прокурор України Юрій Луценко напередодні Нового року відпочив із родиною на Сейшельських островах у Індійському океані. За інформацією журналістів, там родина глави ГПУ орендувала три вілли.

Разом з тим, журналісти «Схем» повідомляли, що відпочинок генпрокурора коштував щонайменше 52 тисячі євро.

У коментарі журналістам Луценко заявив, що «відпочив без зайвостей».

Нагадаємо, новорічні канікули Президент Порошенко провів на Мальдівах, заплативши за відпочинок майже 500 тисяч доларів.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ