Акциз на дизельне пальне в Україні становить 139,5 євро за сто літрів. Невдовзі ставку можуть різко підняти – майже до 240 євро.

Відповідну заяву на сторінці в соціальних мережах зробив керівник «УкрАвтономГаз» Андрій Дорофєєв. Посадовець зазначив, що відповідний законопроєкт невдовзі може з’явитись у Раді. Також депутати можуть підняти акциз на автогаз.

Ціну дизелю хочуть збільшити для того, щоб в нашій державі розвивались екологічні види транспорту. Автомобілі, які їздять на ДП, надзвичайно сильно шкодять екології.

Дорофєєв додав, що закон дозволить владі вирішити одразу кілька проблем. Держбюджет отримає більше 29 мільярдів гривень доходу на рік. Також вдасться скерувати мільярд доларів на екологічні проєкти. Йдеться про закупівлю електричних автобусів або ж переведення дизельного громадського транспорту на метан.

Фахівець прогнозує, що вартість дизелю може збільшитись на 4 гривні за літр. Зростання можна обмежити до 2 гривень, однак потрібно ухвалити закон, який заборонить АЗС ставити маржу на паливо, яка перевищує 20 %.

Читайте більше актуальних новин від Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ