Поліція затримала виконавчого директора автоконцерну Audi Руперта Штадлера у зв'язку із «дизельним скандалом». Про це повідомляє Еспресо із посиланням на Reuters.

«У межах розслідування щодо дизельного скадалу за участі двигунів Audi, прокуратура Мюнхена видала 18 червня 2018 року ордер на арешт професора Руперта Штадлер», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що минулого тижня прокуратура Мюнхена порушила справу щодо Штадлера за підозрою у шахрайстві та опосередкованій фальсифікації. Тоді ж правоохоронні органи провели обшуки в будинках Штадлера й одного з членів ради директорів Audi.

Нагадаємо, у 2015 році фахівці Агентства із захисту довкілля США виявили, що на 482 тисячі автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, що дозволяло в рази знизити показники викидів вихлопних газів і обійти екологічні стандарти. 

Згодом стало відомо, що німецька компанія Volkswagen встановлювала програмне забезпечення, що дозволяє фальсифікувати результати екологічних тестів, на моделі Audi та Porsche.

У червні 2018 року Volkswagen погодився виплатити Німеччині 1 млрд євро у зв'язку зі скандалом щодо вихлопів дизельних двигунів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ