Про це передає УНІАН.

«Відповідно до статистики, яка була до окупації, чисельність кримських татар була 280 тисяч. Це становило десь 13,5% населення півострова. Коли прийшли окупанти, вони за півроку провели свій перепис. Згідно з тим переписом виходило, що кількість кримських татар уже становить не 13,5%, а 10,5%», – підкреслив він.

Нардеп також зазначив, що кількість етнічних українців до анексії Криму, за офіційною статистикою, становила 24,5%, а відповідно до нового перепису, який окупанти провели у жовтні 2014 року українців стало лише 15,5%.

Мустафа Джемілєв розтлумачив, що в переводі на абсолютні цифри такі дані свідчать про те, що кримських татар стало менше на 40 тисяч осіб, а етнічних українців – на 250 тисяч.

«Насправді, такого не сталося. Статистику окупантів можна не брати до уваги, тому що більшість кримських татар взагалі не брали участі, не відповідали на це запитання. Що стосується етнічних українців, звичайно ж, такого великого відтоку не було. Швидше за все, тут був такий же феномен, як і після Голодомору 1932-1933 років. Люди почали називати себе росіянами, тому що знали, що два роки тому їх знищували тільки тому, що вони українці. Приблизно те ж саме відбулося в Криму», - мовив лідер кримськотатарського народу.

Нардеп також додав, що зараз на материковій частині України перебувають 8 членів Меджлісу кримськотатарського народу.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ