Про це розповів в інтерв'ю «Укрінформу» лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«З приводу ядерного арсеналу. Ні наша розвідка, ні розвідка НАТО чітко не підтверджують його наявності в Криму. Вони говорять, що таке може бути, але доказів поки що немає. Проте, у нас є інформація з місця, а також від джерела з Москви про те, що у них там уже є ядерні боєголовки», - зазначив Джемілєв.

За його словами, з перших днів після окупації Криму влада в терміновому порядку «почала реставрувати ядерну базу», яка була залишена після підписання Будапештського меморандуму.

«Спочатку туди могли заїжджати вантажники, які возили матеріали, у тому числі, кримські татари. Але на якомусь етапі всіх цих робітників усунули і залучали людей, привезених з Росії», - розповів кримськотатарський лідер.

Зараз на об'єкті встановлено потрійне кільце посиленої охорони з відеоспостереженням.

«Люди ходять там з лічильниками Гейгера (детекторами радіоактивного випромінювання - ред.) і перевіряють радіоактивний фон. Це, так би мовити, непрямі підтвердження, що там є ядерна зброя», - наголосив він.

Крім того, додав Джемілєв, «джерело з Москви підтвердило, що там уже є шість ядерних боєголовок». Він уточнив, що об'єкт розташований недалеко від Феодосії в гаю Кизилташ, де раніше було ядерне сховище.

Джемілєв також сказав, що в Росії Крим розглядають виключно як військову базу.

ІА "Вголос": НОВИНИ