Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв звинуватив президента Росії Володимира Путіна в організації знущань над в'язнями в окупованому Криму. Він вважає, що Путін особисто відповідає за тортури та ув'язнення.

Відповідний коментар Мустафи Джемілєва опублікований 18 липня на ютуб-каналі Безхайпу.

Ще за Радянського Союзу, питання застосування тортур вирішувалося на найвищому рівні. Джемілєв наголосив, що голова НКВС Лаврентій Берія узгоджував це особисто зі Сталіним.

За його даними, зараз усіх заарештованих б'ють та катують.

Тому все це узгоджується на вищому рівні, і повну відповідальність за це несе особисто Путін, – впевнений Джемілєв.

Реакції Москви на такі звинувачення на адресу російського президента наразі немає.

7 липня правоохоронці РФ в анексованому Криму провели обшуки у приватних будинках кримських татар. Силовики обшукували одразу кілька будинків у різних районах півострова.

Після цього шістьох кримських татар Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова, Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова та Вадима Бектемірова відвезли в управління ФСБ Сімферополя.

Затримані виступали проти репресій в Криму.

У МЗС України наголосили, що такі дії Росії є продовженням репресивних практик проти українців окупованого Криму, які прагнуть повною мірою реалізувати належні їм права людини.

Головне управління Національної поліції в Криму та Севастополі розпочало кримінальне провадження за фактом проведення незаконних обшуків.

Як  повідомив радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з безпеки і зовнішньої політики Ісмаїл Сафі, Туреччина цілком може визнати анексований Російською Федерацією в України Крим російським.

ІА "Вголос": НОВИНИ