Про це Укрінформу повідомив керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський.

«Туристи у Верховині отруїлись від присутності бактерій груп кишкових інфекцій та золотистого стафілококу у відпочинковому закладі. Останній виділяє токсин, який викликає в людей блювоту, діарею, слабкість. 30% усіх змивів, які ми робили в закладі, дали позитивний результат. Кишкову паличку виявили на руках персоналу, у холодильниках, харчоблоках, на продуктах. Антисанітарія в закладі – ось головна причина отруєння людей», – запевнив Гурський.

Він зауважив, що на нинішнє звернення адміністрації закладу «Сяйво Карпат» Держпродспоживслужба розпочне там повторне обстеження 3 серпня. Працівники комплексу стверджують, що після того, як роботу закладу призупинили, вони пройшли медогляд, придбали нове холодильне обладнання та оформили необхідні документи.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ