Спікер Палати представників США Майк Джонсон пропонує виділити додаткове фінансування для України у сумі 61 млрд доларів, а також швидко передати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Законопроєкт передбачає виділення майже 28 мільярдів доларів на всі операції, пов'язані з військовою допомогою США Україні.

  • Із них майже 13,8 мільярда доларів до 30 вересня 2025 року скеровуються на програму Ukraine Security Assistance Initiative, за якою Пентагон підписує контракти з американськими оборонними компаніями для надання Києву нового озброєння та обладнання.
  • Ще трохи більш як 13,4 мільярда доларів можуть скеровуватись на заміну й ремонт переданого Україні озброєння, а також для фінансування навчання українців. 
  • Додатково за програмою Foreign Military Financing, яка передбачає виділення грантів на купівлю зброї у виробників, проєкт Джонсона закладає 1,6 мільярда доларів.

Окреме положення законопроєкта передбачає, що адміністрація Джо Байдена має «якнайшвидше» передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Водночас президент США може відкласти це рішення, якщо воно «буде шкодити інтересам національної безпеки США».

ІА "Вголос": НОВИНИ