Джордж Мартін, автор серії романів «Пісня льоду та полум'я», за мотивами якої створений серіал «Гра престолів» міг з'явитися в камео у восьмому сезоні.

Про це сам письменник розповів Entertainment Weekly.

Мартін вирішив не втрачати дорогоцінний час та зосередитись на написанні шостої книги серії «Вітри зими».

«Девід та Ден (шоуранери »Гри престолів« Девід Беніофф та Ден Вайсс, - ред.) запросили мене для камео в одному з фінальних епізодів, що спокушало мене, - зазначив Мартін. – Але не думаю, що камео було б варте часу, який знадобився б на повернення до Белфаста»

Письменник зараз мешкає у штаті Нью-Мексико і щоб попасти на зйомки, йому довелося би перетнути майже всю територію Сполучених штатів та перелетіти через Атлантичний океан.

До того ж, як розповів Джордж Мартін, він вже знімався в цьому серіалі. Письменник зіграв одного з гостей на весіллі Дейнеріс Таргарієн і кхала Дрого у пілотній серії «Гри престолів». Тоді матір драконів грала Тамзін Мерчант. Пізніше на цю роль затвердили Емілію Кларк, епізод перезняли, а відео за участі Джорджа Мартіна, відповідно, не потрапило на екрани.

Уже вісім років Джордж Мартін намагається закінчити шостий роман своєї саги - «Вітри зими». Остання книга вийшла у 2011-му. Саме робота над серіалом заважала автору завершити свою серію романів, у якій заплановано 7 книжок. Остання матиме назву «Мрія про весну».

Додамо, що “Гра престолів” отримала “Еммі” як кращий драматичний серіал.

ІА "Вголос": НОВИНИ