Згідно з повідомленням видання Блумберґ, перебуваючи в Парижі, Сорос заявив: «Можливо, що ми наближаємось до чергової великої фінансової кризи», пише Голос Америки.

Він вважє, що недавнє «знищення» торговельного партнерства між США і Євросоюзом та політичне напруження з приводу виходу адміністрації президента Трампа з іранської ядерної угоди, незважаючи на застереження з боку європейських союзників, «можуть мати негативний вплив на європейську економіку і можуть спричинити інші зміни».

Як пише видання The Hill, Сорос також попередив, що правого напрямку уряди, які прийшли до влади в Європі, докладають зусиль для того, щоб запровадити в життя суворі обмежувальні заходи, і додав, що Європі загрожує«екзистенціальна небезпека».

«Все, що могло статися погано, так і сталося, сказав Сорос. – Це вже не вислів, що Європі загрожує екзистенціальна небезпека, це жорстка дійсність».

Сорос запропонував підтримуваний Європейським Союзом План Маршалла для Африки і зміни в ЄС як способи пом’якшення деяких проблем, перед якими опинився континент.

Сорос приєднався до ряду інших фінансових лідерів в Європі, які висловил занепокоєння з приводу можливої глобальної торговельної війни в результаті заходів президента Трампа в напрямку протекціоністської торговельної політики, а також величезного суверенного боргу, пише The Hill.

ІА "Вголос": НОВИНИ