Про це повідомляє “Интерфакс” з посиланням на Центр управління польотами.

“Космонавти зі складу “Роскосмосу”, астронавти NASA і JAXA, що чергують на борту МКС, зустрінуть Новий 2018 рік над Тихим океаном між Австралією і Новою Зеландією”, - сказали в ЦУПі.

За розрахунками служби балістико-навігаційного забезпечення, зустріч Нового року на борту МКС перший раз відбулося 31 грудня о 15:26 за київським часом. Після цього, здійснюючи космічний політ, станція 15 разів перетне часові пояси, де вже настав новий рік.

Удруге космонавти і астронавти привітають один одного о 17:00 за Києвом над територією Австралії (00:00 в Токіо), далі - о 23:00 за київським часом над південною частиною Атлантичного океану між Африкою і Південною Америкою, потім 1 січня о 7:00 - над Бразилією (Новий рік у Вашингтоні), о 8:00 - над Австралією (00:00 в Х'юстоні).

За Гринвічем 1 січня 2018 року (02:00 за Києвом) на станції настане, коли траса польоту Міжнародної космічної станції пройде над Мисом Горн.

Востаннє екіпаж зможе зустріти Новий рік о 13:02 за київським часом 1 січня 2018 року над акваторією Тихого океану (на схід від Нової Зеландії).

На даний момент на борту МКС знаходиться 54 екіпаж. До його складу входять космонавти “Роскосмоса” Антон Шкаплеров та Олександр Місуркін, астронавти NASA Марк Ванде Хай, Джозеф Акаба і Скотт Тінгл, астронавт JAXA Норишиге Канаі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ