Про це повідомив постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

За його словами, інформація, поширена напередодні у ЗМІ про домовленість РФ із владою України про організований пропуск громадян України - членів екіпажу затриманого риболовецького судна «Норд» через КПВВ на адмінкордоні до Криму без належних документів, що засвідчують особу, є фейком.

«За наявною інформацією окупаційна влада через адвокатів і дипломатів намагається терміново передати такі легальні документи (паспорти громадян України) з Криму для членів екіпажу. Бо вдома у них вони звичайно є і з ними їх пропустять до Криму через КПВВ без проблем. А за виданими окупаційною владою РФ «аусвайсами» ніхто нікого в Крим не пропустить, маємо чітку позицію Держприкордонслужби України», - зазначив він. 

«А за виданими окупаційною владою РФ «аусвайсами» ніхто нікого в Крим не пропустить, маємо чітку позицію ДПС України», - додав він.

Разом з тим, речник Держприкордонслужби України Олег Слободян у коментарі «Громадському радіо» повідомив, що члени екіпажу кримського судна «Норд» можуть поїхати до окупованого Криму, якщо на адмінкордоні покажуть паспорти громадян України.

«У даному випадку ми говоримо про громадян України, які проживають на тимчасово окупованій частині півострова. Якщо у них виникне бажання поїхати додому, вони можуть це зробити через адмінмежу, враховуючи так званий гуманітарний аспект, як це передбачено законодавством, — возз’єднання родини і таке інше. У межах законодавства ми можемо дозволити їм повернутися до домівок через адмінмежу як громадянам України», - заявив речник.

ІА "Вголос": НОВИНИ