Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із заступником начальника Держекоінспекції у Львівській області Василем Стрищаком.

За його словами, хоч ситуація у місті й непроста, втім назвати її неконтрольованою не можна навіть попри порушення з боку недобросовісних перевізників.

«Якщо ми говоримо про вулицю Північну, то є заходи держконтролю, 5 липня ми зафіксували ситуацію, яка склалася, і, за інформацією, яку надав суб`єкт господарювання, «Аве Львів» до кінця липня зобов`язується це сміття вивезти», – пояснив він.

А ось сміття, яке знайшли біля Водоканалу, лежить на території як міста, так і Пустомитівського району, це значно ускладнює вирішення ситуації. «Ми звернулися в адміністрацію, оскільки реагування державних органів передбачене постановою Кабміну», – додав екоінспектор.

Також він прокоментував і новину про те, що вчора завершився прийом документів претендентів на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. За словами екоінспектора, вони змушені будуть дотримуватися існуючих екологічних норм:

«Звернень із цього приводу до нас немає, але відрадно те, що з грудня 2017 року почав діяти закон про оцінку впливу на довкілля і такі види діяльності, як будівництво сміттєпереробного заводу потрапляє під його дію. Законом передбачена процедура оцінки планованої діяльності до реалізації проекту, а позитивний висновок не можуть прийняти без обговорення громадськості».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ