Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші гроші».  

До кінця червня 2016 року виконають проектно-вишукувальні роботи за уточненим проектом добудови Ташлицької ГАЕС (м. Южноукраїнськ Миколаївської обл.), а саме – введення гідроагрегатів №3-6.

Сам проект Міненерговугілля має подати в Кабмін до кінця року за «Планом заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку «Україна-2020», затвердженим у березні розпорядженням №213-р.

Тендер провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції та для уніфікації.

«Укргідропроект» – це відома інженерна компанія у сфері гідроенергетичного та водогосподарського будівництва. Її очолює Сергій Кривицький, у минулому – заступник директора НЕК «Укренерго» та заступник міністра палива й енергетики.

39% акцій «Укргідропроекту» має харків’янин Саркiс Симов’ян, сім’ї котрого належить ПАТ «Банк «Грант».

Ще 45% володіє белізька компанія «Сабiан Iнтернешнл Iнк», якою керує Iнна Пояркова.

Будівництво ТГАЕС розпочали в 1981 р, а згодом припинили через протести місцевих жителів, екологів та науковців. Зведення станції за базовим проектом експертиза Держплану СРСР визнала небезпечним.

У 2002 р. Кабмін поновив будівництво. Перший гідроагрегат запустили в 2006 р., другий – у 2007 р. У 2011 р. провели тендер на введення третього гідроагрегату за 46,42 млн грн.

Громадська організація «Національний екологічний центр» виступає за припинення добудови ТГАЕС, бо тоді регіональний ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя» та національний природний парк «Бузький Ґард» будуть частково затоплені.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ