Про це сьогодні, 5 червня, під час засідання сесії Львівської облради заявив депутат ради від ВО «Свободи» Андрій Чад, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, автоперевізники посилались на одну з Постанов Гройсмана, якою він переклав відповідальність за відшкодування витрат за проїзд з державного на плечі місцевим бюджетам. Останні ж відповідно не передбачили на це кошти. Відтак це створило значне соціальне напруження не лише на Львівщині, але й у всій Україні.

«До категорії тих, хто повинен був платити за проїзд, потрапили і учасники бойових дій та члени сімей загиблих. Такі дії виконавчої влади йдуть в розріз з гарантованим законом пільгами ветеранам АТО та членам сімей загиблих на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, оскільки ці категорії людей заслужили це право ціною власного здоров'я та життя. Саме нашим захисникам ми завдячуємо мирним небом над Львівщиною», – зазначив він.

Також він відзначив і громадську активність учасників АТО, які минулого тижня вийшли під стіни обласної державної адміністрації і відстояли свої права.

«Вважаємо, що у час, коли влада дає олігархам розкрадати Україну, коли на премії чиновникам Львівської облдержадміністрації виділяють 18 мільйонів, – економити на соціально незахищених категоріях населення і перекидувати всю відповідальність сьогодні за пільговий поїзд на місцеві бюджети, багато з яких сьогодні самі ледь виживають, є злочинно», – наголосив депутат.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ