Про це повідомляє «Громадське.ua».

Підозру Костюку прокурори вручили 23 листопада. За словами адвоката, наступного дня він вже знаходився в Харкові.

Адвокат Костюка Валентин Рибін просить допитати  підозрюваного за допомогою відеоконференції.

Костюк у відеоконференції має з'явитись в Комінтернівському суді Харкова 25 листопада о 12 годині для обрання йому запобіжного заходу.

Інший підозрюваний Ріяко також не з’явився в суді через хворобу.

Костюк і Ріяко — діючі працівники поліції. Вони брали участь у подіях на Майдані в Києві 2013 та 2014 років.

Нагадаємо, Гончаренко разом з ще трьома екс-бійцями «Беркуту» був затриманий в червні цього року в Харкові. Усі четверо на момент затримання працювали у поліції. Двох із них  — Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка звинувачують у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 у Кріпосному провулку, ще двох в тому, що вони скинули з колонади на Вулиці Грушевського 20 січня 2014 двох мітингувальників. Зараз під вартою знаходиться лише Віталій Гончаренко.

До матеріалів справи щодо нього прокурори ще намагатимуться долучити епізод із побиттям журналістів Громадського на посту ДАІ Пісочин. 29 січня 2015 беркутівці Гончаренко, Костюк та Ріяко зупинили журналістів Анастасію Станко та Костянтина Реуцького для перевірки документів, коли ті повертались із відрядження із зони бойових дій. Беркутівці в вирішили перевіряти речі журналістів, і коли ті почали знімати, працівники міліції вкрали в них камеру, а Реуцького кинули на землю та били ногами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ