Екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера, який очолював федеральний уряд з 1998 по 2005 рік, переобрано главою ради директорів російської державної нафтогазової компанії «Роснафта».

Таке рішення було ухвалено радою директорів компанії у вівторок, 4 червня, повідомляє ZN.ua.

До ради директорів переобрали членів, включно з головним виконавчим директором «Роснафти» Ігорем Сечіним, директором Nord Stream 2 AG Маттіасом Варнігою, помічником президента Росії Андрієм Білоусовим, міністром енергетики РФ Олександром Новаком, главою Marcuard Holding Гансом-Йорґом Рудлоффом, президентом із науково-дослідних розробок Qatar Foundation Файзалою Алсуваіді і професором «Вищої школи економіки» Олегом В'югіним.

Будучи на посаді голови ради директорів «Роснафти», Шредер також очолює комітет акціонерів Nord Stream 2AG - компанії, яка займається будівництвом газопроводу «Північний потік-2».

Уряд РФ затвердив Герхарда Шредера головою ради директорів «Роснафти» у вересні 2017 року. Рішення було офіційно мотивоване тим, що екс-канцлер є «авторитетним політиком світового масштабу, послідовно виступає за стратегічне співробітництво Німеччини та Європи з Росією в енергетичній сфері».

Нагадаємо, що у РФ запевнили, що «Північний потік-2» в обхід України буде запущений.

ІА "Вголос": НОВИНИ