Про це пише у своєму блозі журналіст «Deutsche Welle» Катерина Каплюк.

Будинок на вул. Дубенська, 14 (біля Ботанічного саду) раніше був оформлений на його тещу Валентину Ушакову. З жовтня 2014-го власником будівлі стала кіпрська компанія «Магавенія Інвестментс» («Magavenia Investments»).

На цю ж «Магавенія Інвестментс» нещодавно переписали ТОВ «Актив капітал груп», яким раніше володіла Ушакова. Директором «Актив капітал груп» і досі лишається Анатолій Ставицький, батько екс-міністра.

Власником «Магавенії» є компанія «Сайкон Холдінгс ЛТД» («Sykon Holdings LTD»).

Окрім цього журналістка повідомила про офіційних власників квартир у Пасажі на Хрещатику.

«Наприкінці 2000-х квартирами № 30-31 володіла близька до екс-глави Партії зелених Володимира Костеріна фірма «Медіа Проект Плюс», але хто саме був власником в 2013-2014 роках, мені наразі невідомо. Як казали сусіди, найчастіше на цьому поверсі можна було побачити тещу Ставицького. Тепер же принаймні одній квартирі (а саме №31) навряд загрожує арешт. Відповідно до запису в реєстрі, в грудні 2014-го її власницею стала Юлія Лаута. Так звати подругу/дівчину сина Ставицького, яка неодноразово на камеру заявляла про давнє знайомство із ним [відео]», – пише Каплюк.

Іншою квартирою в Пасажі (№78), де ще на початку 2014-го була прописана дружина міністра Олена, володіє компанія «Еліт-Рент». Ця фірма має у власності й одну з квартир на бульварі Дружби Народів, 14-16: у цьому будинку правоохоронці знайшли дорогоцінності міністра Ставицького під час обшуків, проведених після його втечі з України після Майдану. Власник «Еліт-Рента» ховається за шотландською фірмою, однак директор та підписант компанії Сергій Пушкаренко і Володимир Дроботя виявились давніми знайомими екс-міністра. Пушкаренко, наприклад, ще й певний час очолював компанію «Голден Деррік».

Фірма «Сайкон Холдінгс ЛТД» відома як співзасновник ТОВ «Інтерплат» – однієї з двох компаній, які в результаті «касової реформи» Сергія Арбузова та Олександра Клименка отримали монопольне право обслуговувати всі касові апарати України, коли підприємців зобов’язали або поміняти їх, або дообладнати з метою передачі даних для податкової.

Невдовзі перелік фірм, які надаватимуть послуги з онлайн-передачі касової інформації в розпорядження фіскального відомства, має розширитися. Документи на отримання статусу інформаційного еквайра вже подали вісім фірм. Тим часом «Інтерплат» разом з другою фірмою «УкрКарт» зберігають монополію на ринку.

Обсяг ринку, на якому працюють інформаційні еквайри, оцінюється щонайменше у 80-90 млн. грн. на рік. Це плата за передачу даних, яка входить у щомісячну вартість обслуговування касового апарату сервісними центрами, та потрапляє безпосередньо еквайрам. З одного касового апарату на місяць його власники платять за передачу інформації близько 35 грн. В Україні зареєстрована 221 тис. обладнаних модемами кас.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ