Екс-керівнику ДФС Мирославу Продану, котрий днями втік із України, оголосили про підозру у незаконному збагаченні.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook. 

Повідомляється, що прокурор САП 15 листопада склав і підписав письмове повідомлення про підозру втікачеві.

Повідомляється, що прокурори забезпечили «вручення вказаного повідомлення про підозру у спосіб, передбачений КПК України».

Як зазначається у повідомленні, прокурори двічі у встановленому законом порядку на 8 та 15 листопада 2018 року викликали Продана у САП, однак, на виклики той так і не з’явився. Також чиновник не надав якихось підтверджувальних документів щодо поважності причин неявки.

У САП додали, що опубліковані Проданом у соцмережі заяви про перебування за кордоном на лікуванні «не знайшли свого підтвердження у передбачений кримінальним процесуальним законом спосіб».

«Незважаючи на виклики та запити прокурорів, суб’єктом та його захисниками дотепер не повідомлено ні місця (адреси) перебування, ні назви медичного закладу, де, згідно інформації з соцмережі, він перебуває на лікуванні», — наголосили у САП.

Як писав «Вголос», екс-очільник Державної фіскальної служби України Мирослав Продан утік із країни через те, що правоохоронці зламали його листування в месенджері та знайшли там докази незаконного збагачення.

ІА "Вголос": НОВИНИ