Екс-посол США в Москві Майкл Макфол, який зараз працює професором у Стенфордському університеті в Каліфорнії, назвав слова Путіна про нібито невиконання Вашингтоном домовленості щодо України, досягнутої за часів президента Барака Обами, брехнею.

Про це Макфол написав у Twitter.

Він наголосив, що «написав книгу на 500 сторінок на цю тему, з тисячами посилань», маючи на увазі недавно видану монографію «Від холодної війни до гарячого миру» щодо його роботи американським послом у путінській Росії.

Таким чином Макфол прокоментував публікацію російського видання The Moscow Times, у якому наводиться цитата з інтерв'ю Путіна режисеру Оліверу Стоуну в його новій стрічці «В боротьбі за Україну».

Російський президент сказав, що в 2014 році мав телефонну розмову з Бараком Обамою, коли відбувалися події, що призвели до анексії Криму і російської агресії на Донбасі.

«Можу сказати, що наші домовленості, досягнуті в цій телефонній розмові, з американського боку не були виконані», - заявив Путін в інтерв'ю американському режисеру.

Як писав «Вголос», Путін розказав у пропагандистському фільмі Олівера Стоуна “У боротьбі за Україну”, що він під час Революції гідності з президентом США Обамою уклали таємні домовленості щодо майбутнього України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ