[media=106769,106770,106772,106773] 

Як інформує «РБК-Україна», про це пише британська газета «The Times».

Повідомляють, що наступного дня після прощальної вечірки, яку політик влаштував у власному кабінеті, прибиральник виявив там уламки мармурового столу, купленого в середині 1980-х років за 600 доларів. Такі ж «сувеніри» знайшли і в кабінетах міністрів.

Хто саме зламав стіл, невідомо. Видання стверджує, що разом з Ебботтом його відставку відзначали колишній голова австралійського казначейства Джо Хокі, який незабаром має вирушити у Вашингтон як посол, а також міністр Джеймі Бріггс. Примітно, що останнього через день після вечірки бачили в інвалідному візку. Однак політик заперечував, що отримав травму під час танців на столі.

«Я пошкодив зв'язки, коли займався бігом», – заявив Бріггс.

Подробиці цього інциденту було оголошено 19 жовтня на засіданні верхньої палати парламенту. Голова австралійського Сенату Стівен Перрі висловив невдоволення у зв'язку з поширенням інформації про руйнівні наслідки міністерської вечірки.

Сам же Ебботт погодився відшкодувати збиток, завданий парламентському майну. Він подзвонив в управління парламентських послуг і попросив назвати ціну розбитого столу.

«Це трапилося на моєму заході, тож я відповідальний за це», – сказав колишній прем'єр.

Зазначимо, що інцидент з розгромом столу в кабінеті Ебботта стався ще 14 вересня, проте інформацію про нього було оприлюднено тільки 19 жовтня завдяки зусиллям сенатора Пенні Вонг.

ІА "Вголос": НОВИНИ