В США протягом тривалого часу розслідують справу проти колишнього радника президента Барака Обами юриста Грегорі Крейга щодо незаконного лобіювання інтересів Віктора Януковича, передає The New York Times.

"Рішення про притягнення до відповідальності пана Крейга, який був адвокатом у Білому домі під час першого терміну президентства Барака Обами, очікується впродовж найближчих тижнів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, слідчі розслідують період роботи Крейга на фірмі Skadden, Arps, Slate, Meagher &Flom та його дій від імені українського уряду часів президента-втікача Віктора Януковича.

Крейг, зокрема, готував  звіт для Білого дому щодо ув'язнення командою Януковича екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Висновки звіту повинні були спростувати повідомлення про  політичну мотивацію цієї справи.

Як зазначає видання, Крейга можуть звинуватити у співпраці з Манафортом з метою приховування фінансування фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, яка отримала $5,2 млн доларів у 2012 та 2013 роках від неназваного українського олігарха.

Як пише газета, 74-річний Крейг стане першим демократом, проти якого очікується висунення офіційних звинувачень в контексті розслідування "російської" справи спецпрокурора Роберта Мюллера.

ІА "Вголос": НОВИНИ