Про це заявив адвокат екс-нардепа Кім Веремійчик в ефірі телеканалу «112 Україна», пише УНН.

«Сьогодні під час судового засідання, яке тривало три дні, після промови прокурора, не погоджуючись з тим, що, суддя відхилила всі клопотання сторони захисту про витребування доказів, які не підтверджують провину нашого підзахисного. Володимир Медяник оголосив про голодування», — заявив Веремійчик.

За словами захисника, голодування припинять, коли обвинувачення проведе певні слідчі дії.

«А саме — мова йде і про одночасний допит основних свідків обвинувачення, з нашим підзахисним. Дані клопотання були задоволені ще на початку вересня, але Генпрокуратура протягом місяця ігнорувала проведення даних слідчих дій», —розповів адвокат.

Як відомо, Медяника підозрюють в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушенні Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків і в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації «ЛНР».

«Слідча суддя Печерського районного суду Тетяна Остапчук оголосила результативну частину свого рішення про те, що строк тримання В.Медяника під вартою має бути подовжено до 60 днів. І зараз він перебуває в ізоляторі СБУ», — зазначив Веремійчик.

ІА "Вголос": НОВИНИ