Куйбишевський районний суд Запорізької області засудив до 8 років позбавлення волі екс-регіонала Миколу Бутрименка, причетного до загибелі 10 бійців спецпризначення під час АТО в липні 2014 року.

Про це повідомляє «УНН» із посиланням на дані суду.

«16 травня 2019 року Куйбишевським районним судом Запорізької області було розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Б. у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 («Терористичний акт»), ч. 2 ст. 258-5 («Фінансування тероризму») КК України, і винесено вирок, за яким громадянина Б. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 258-5 КК України, і призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років із позбавленням права обіймати керівні посади з організаційно-розпорядчими функціями та здійснювати фінансово-господарську діяльність на строк два роки і з конфіскацією майна», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за ч. 3 ст. 258 КК України обвинуваченого виправдано у зв'язку з тим, що органом обвинувачення в суді не доведено його участь у вчиненні терористичного акту.

Однак Бутрименка таки засуджено – за статтею про фінансування тероризму він отримав вісім років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в Чехії засудили військового, який воював за «ДНР».

ІА "Вголос": НОВИНИ